(Over)winter(en)

Hoewel op 21 december de winter pas officieel van start gaat, is het volgens ons al wel tijd om uw gerechten een winters tintje mee te geven. Het weer liegt er namelijk niet om. Om u op weg te helpen, lichten wij voor u een aantal producten uit die perfect passen bij dit winterse (of herfst-)weer. 

Stoofpotjes

Bij het najaar denken wij al snel aan een stoofpotje. De heerlijke geur van kruiden en vlees geeft in huis een knusse sfeer. Een stoofpotje kan op verschillende manieren gemaakt worden: met riblappen, sudderlappen of hacheevlees. Wilt u vlees dat helemaal uit elkaar valt? Ga dan voor riblappen. Dat vlees is wat vetter. Dit vet verdwijnt en smelt bij het bereiden waardoor het vlees boterzacht wordt en dus helemaal uit elkaar valt. Als u meer houdt van een stukje vlees dat langzaam gegaard maar wat magerder is en niet helemaal uit elkaar valt: ga voor de sudderlappen. Een andere optie is hacheevlees. Dat zit daar qua smaak een beetje tussenin.

Als basis voor een stoofpotje raden wij aan om laurierblaadjes en ui in de pan te doen. Om een stoofpotje dat lekkere kruidige gevoel te geven, is onze tip om daar een klein beetje ontbijtkoek (het laatste half uurtje van het stoven) aan toe te voegen. Verder kunt u naar smaak variëren met mosterd (het zuurtje van de mosterd zorgt ervoor dat het vlees malser wordt), ketjap of appelstroop. Allemaal smaken die perfect bij dit soort vlees passen. 

Als u toch lang aan het garen bent, is het een kleine moeite om de stoofpeertjes ook op het vuur te zetten. Breng de peertjes lekker op smaak met (glüh)wijn, basterdsuiker, kaneelstokjes en eventueel een stokje steranijs of vanille. 

Soepen

Een soepmaaltijd is ook helemaal geschikt voor deze donkere dagen. In ons assortiment hebben wij heerlijke zelfgemaakte soepen die u het makkelijk maken om een grote pan (door de slager) zelfgemaakte soep op tafel te zetten. Een aantal voorbeelden: erwtensoep, ossenstaartsoep, kippensoep, uiensoep, tomatensoep, groentensoep, pompoensoep en bruine bonensoep. Bak een lekker rustiek stokbrood af en haal bij ons wat lekkere salades en smeersels. Wij verkopen ook gevulde stokbroden (met gehakt) die perfect passen bij een soepmaaltijd. Vanzelfsprekend kunt u ook nog een kant-en-klare maaltijd bij ons meenemen zodat u naast de soep geen brood maar een lekkere stamppot met rookworst eet.

Kortom, genoeg mogelijkheden om uw weekmenu wat aan te passen aan het nieuwe seizoen. Onze slagers staan in de winkel klaar om u te helpen en van persoonlijk advies te voorzien. Tot snel!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd