Hoe bak je de perfecte biefstuk?

Ingrediënten: biefstuk, ketjap manis, teriyakisaus, boter, peper en zout.

Benodigdheden: koekenpan, ovenschaal.

“Hoe bak je de perfecte biefstuk?” Een veelgestelde vraag aan ons adres. Wij geven u graag een inkijkje hoe wij de biefstuk het liefst bereiden en eten. Het mooiste aan deze methode is dat het bijna niet kan mislukken.

Uiteraard begint het met een goed stuk vlees (kogelbiefstuk of ossenhaas), welke wij vers voor u af kunnen snijden. Mocht u de biefstuk lekker rosé willen eten, vraag de slager dan om de biefstuk hoog te laten. In de winkel verkopen wij, naast heerlijke stukken biefstuk, ook de lekkerste teriyakisaus (reken ongeveer 80 ml per persoon) om bij het vlees te serveren.

Verwarm de oven voor op 100 °C. Marineer de biefstuk met een klein scheutje ketjap manis en breng de biefstuk verder op smaak met peper en zout. Verwarm een ruime hoeveelheid boter in de pan. Zodra de boter bruin is en niet meer bruist is de pan heet genoeg. Bak de biefstuk in circa 3 minuten om en om bruin op hoog vuur.

Plaats de biefstuk (zonder jus) op een schaal in de oven (100 °C) voor circa 7 minuten. Giet de jus uit de pan bij de teriyakisaus en verwarm de jus en saus samen in een pannetje. Haal de biefstuk uit de oven en serveer de biefstuk door op het bord de teriyakisaus over de biefstuk heen te gieten.

Alvast eetsmakelijk!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd