Het BBQ-seizoen 2022 is begonnen!

Het zal u niet ontgaan zijn, de zon is weer begonnen met schijnen en de zomer is in aantocht. De afgelopen periode is ons team in de weer geweest om een schitterend assortiment aan barbecue-producten aan u te kunnen presenteren. Het is aan u om te beoordelen of dat gelukt is. Ons antwoord kunt u vast al raden…

Het assortiment speelt in op nieuwe trends maar heeft ook zeker ruimte gelaten voor de oude klassiekers. In deze blog lichten wij een aantal populaire producten uit.

Dry-aged burger

Deze burger is voor de echte Bourgondiër. De burger is gemaakt van grof gedraaid rundvlees, uiencompote en zeezout. Deze combinatie resulteert in een heerlijk smaakvolle burger die bij geen enkele barbecue-partij kan missen. Serveer de burger op een Italiaanse bol met truffelmayonaise, rucola sla en tomaat. Succes gegarandeerd!

Rosbief-spies

Het volgende populaire product is de rosbief-spies; in de volksmond ook wel ‘biefstuk op een stokje’. Bak deze spies heel kort (2 à 3 minuten) om en om gaar op een hete barbecue. De spies mag  nog rosé zijn vanbinnen, het is immers biefstuk en heerlijk mals. 

Ribsteak

Ribsteak is een overgewaaid product uit de Verenigde Staten. De ribsteak kenmerkt zich door een klein randje vet. Dit vet geeft het stuk smaak. De liefhebber eet het vlees met het randje vet maar men kan het stuk ook bakken en daarna van het vet ontdoen. De smaak is dan al in het vlees getrokken.

Het lekkerst is om de ribsteak aan één stuk te bakken en vervolgens in dunne plakjes te snijden en te serveren. Om de vingers bij op te eten…

Kip-chili-mango

Naast rundvlees is ook kip uitermate geschikt voor de barbecue. Onze kipstukjes met chili-mango marinade zijn heerlijk zacht en fris van smaak. Vergeet ieder droog stukje kipfilet dat u ooit van een barbecue at, deze stukjes zullen bij alle gasten in de smaak vallen.

Triosteak

De triosteak is de hekkensluiter van deze blog. Na de aanraders van rundvlees en kip hebben we tot slot een prachtig product van varkensvlees. De triosteak is een spies met varkenshaas in medaillonnetjes gesneden. Om het vlees zit heerlijk spek gerold. De spies is afgetopt met bijpassende kruiden. Bak de spies op kort op hoog vuur – pas wel op dat het spek niet verbrandt.

Met deze combinatie aan producten heeft u een gevarieerd aanbod op uw barbecuepartijtje. Mocht u liever zelf een samenstelling maken, geen probleem, wij helpen u graag.

Geniet ervan!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd